Me Miehet

on nyt Mies24

Mies24.com on miehille suunnattu ajan hermolla liikkuva verkkosivusto. Mies24.com -sivustolta voit lukea juttuja muodista, trendeistä, viihteestä, hyvinvoinnista, ihmissuhteista ja kaikesta muusta mitkä kuuluvat nykyaikaisen miehen elämään.

www.mies24.com

Copyright © Me Miehet | Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
Design by WebSuccessAgency | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com
Sisällön tarjoaa Blogger.
Sports men 300x250

OTA YHTEYTTÄ

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *

OTSIKKO

MUOTI JA TYYLI

RUOKA JA JUOMAT

LIFESTYLE

FUCKING TRENDY UUSIMMAT

AUTOT


Men 728x90

VROOM MAGAZINE - UUSIMMAT

VIIHDE

PÄIVÄN HUPIHETKET

MUOTI JA TYYLI

PUKEUTUMINEN

Men Premium 468x60

Olutmestari 2015 vinkkaa: Mausta pataruoat talvisilla oluilla

Kolealla säällä maistuvat tummat, tuhdimmat oluet. Viikonvaihteessa valittu tuore Suomen Olutmestari Jani Suomalainen (kuvassa) kehottaa lorauttamaan talvista olutta niin karjalanpaistiin kuin perinteiseen ruskeaan kastikkeeseen.

Viikonvaihteessa valittiin Suomen uusi Olutmestari vuodelle 2015. Kolmatta kertaa kisaamassa ollut, viime vuonna Olutkisälliksi valittu Jani Suomalainen nappasi voiton neljän muun finalistin edestä paitsi oluttietämyksellään, myös juoman tarjoilutaidollaan. Finaalissa Suomalainen suositteli rohkeasti käyttämään olutta myös ruoanlaitossa. 

Kun kesän päättyessä kevyemmät ruoat vaihtuvat syksyn ja talven tuhdimpiin keitoksiin ja patoihin, myös olutmaut vahvistuvat ja väri tummenee. Kesän lagerit ja kirpeät vehnäoluet siirtyvät syrjään tummien, paahteisten oluiden virratessa tuoppeihin. 

- Varsinkin kun täällä Pohjolassa illat alkavat viilentyä ja pimentyä, täyteläisempi imperial stout tai porteri maistuu huomattavasti paremmalta kuin kevyt olut, Suomalainen tunnelmoi. Talvikaudelle tyypillisiä tummempia stouteja ja portereita Suomalainen kehottaa kokeilemaan etenkin liha- ja riistaruokiin. 
- Erityisesti lihapadoissa ne toimivat täydellisesti. Kun lisää vaikkapa karjalanpaistiin pullollisen porteria sekaan, tulee varsin maukasta. Porterista voi keittää myös siirapin tai liemen pataa varten. Myös perinteiseen ruskeaan kastikkeeseen voi lorauttaa sekaan vahvempaa täyteläisempää olutta, joka kiehuessaan saostuu ja tuo makua.

Suomalainen kaataisi samoja paahteisia, tummempia ruoanlaittoon käyttämiään oluita myös lasiin varsinaiselle aterialle. Makuelämyksestä tulee kokonaisvaltaisempi, kun samat maut tunnistaa sekä lautaselta että lasista. 

Aallonharjalla tumma saison

Yleisemmin oluttrendien rintamalla IPA- eli India Pale Ale -oluiden buumi on väistymässä saison-tyyppisten oluiden tehdessä tuloaan. Belgian ranskankielisen alueen perinteinen kesäolut on vaalea ja hedelmäinen. Sesongin mukaan ne tummuvat. 

– Tuloaan tekevät imperial stoutit ja porterit sekä etenkin tummat saisonit, jotka ovat paahteisempia ja täyteläisempiä. Ja toki paahteiset IPA:t, joissa on katkeruutta mukana. Pienpanimoskenestä tulee mausteisia oluita, jopa chiliolutta. Ne ovat ehkä ruoanlaitossa vähän haasteellisempia.

Suomen Olutmestari saa kehittää oman oluen yhdessä Sinebrychoffin panimon kanssa. Suomalainen aikoo ryhtyä kehittelytyöhön omien makumieltymystensä johdattamana. 

– Ajattelin tehdä Berliner Weisse -tyylistä vehnäolutta, joka on maultaan vähän happamampi. Se on varsinkin kesällä mukavan raikas juoma, ja haluaisin myös itse nautiskella enemmän tällaisia oluita. Toistaiseksi niitä ei vain ole ollut meillä paljon saatavilla. Toivon pystyväni avaamaan tätä genreä suomalaisille, Jani Suomalainen kertoo. 

Jaana Pelkonen: Suomalaisille ei ole annettu mahdollisuutta omaksua normaalia alkoholikulttuuria

Kansanedustaja Jaana Pelkonen oli viikonvaihteessa valitsemassa uutta Suomen Olutmestaria. Vaikka olutkulttuuri on vahvasti Suomessa nousussa, Pelkosen mukaan suomalaiset eivät ole sahaavan alkoholipolitiikan takia kyenneet omaksumaan normaalia alkoholikulttuuria.

Kansanedustaja Jaana Pelkonen vietti kesällä paljon aikaa suomalaiseen alkoholipolitiikkaan perehtyen. Hän pani merkille, että Suomessa on noudatettu hyvin pomppoilevaa lainsäädäntöä koko historiamme ajan. 

– Ensin on annettu vähän löysää, joka mielestäni on tarpeen, sillä ihmiset tarvitsevat tietyn ajan voidakseen omaksua normaalin alkoholikulttuurin. Sitten kulutuskäyrä on näyttänyt nousevan, ja onkin heti kiirehditty kiristämään taas politiikkaa.
Poukkoilu ja hätiköiden tehtyjen päätösten vaikutukset alkoholinkulutukseen ovat Pelkosen mukaan tie, joka on nyt kuljettu loppuun. 

– Mielestäni alkoholin valmisteverotusta pitäisi laskea asteittain. Ei nyt ihan Viron tasolle, mutta lähemmäs. Soisin, että alkoholia kulutettaisiin enemmän valvotuissa tiloissa eli ravintoloissa, mihin auttaisi ravintolassa myytävän alkoholin arvonlisäveron laskeminen ruoan ALV:n tasolle, eli 24:stä 14 prosenttiin. 

Pelkosen mielestä tilanteessa on paitsi kiusanteon, myös suoranaisia taloudellista toimintaa haittaavia piirteitä.

– Meillä on Suomessa noin 24 pienpanimoa, jotka ovat paikkakunnillaan todella tärkeitä, myös matkailumielessä. Pienpanimoiden ulosmyyntioikeus on ongelma, eli meillä edelleen pitää myydä sukkahousuja ja näkkileipää, jotta pienpanimot saavat myydä omia tuotteitaan. 

– Etenkin tässä taloudellisessa tilanteessa meillä ei ole varaa tällaiseen. Yrittäjyyttä haittaavia sääntöjä on liikaa, Pelkonen sanoo.


Fakta: Suomi sai seitsemännen Olutmestarin

- Sinebrychoffin Suomen Olutmestari -kilpailu järjestettiin jo seitsemännen kerran.

- Kisaan voivat osallistua oluttarjoilun ammattilaiset kaikista suomalaisista ravintoloista. 
- Olutmestarin tulee hallita oluttieto ja erilaisten oluttyyppien tarjoilu. Olutmestari osaa suositella oluita sekä nautiskeluun että ruoan kanssa. Lisäksi hänellä on oma ja persoonallinen tyylinsä. 
- Voittaja pääsee luomaan oman, aivan uuden oluen yhdessä Sinebrychoffin panimomestarin kanssa.


Tänään maanantaina 13.10.2014 vietetään suomalaisen oluen päivää.

Lähetä kommentti