Me Miehet

on nyt Mies24

Mies24.com on miehille suunnattu ajan hermolla liikkuva verkkosivusto. Mies24.com -sivustolta voit lukea juttuja muodista, trendeistä, viihteestä, hyvinvoinnista, ihmissuhteista ja kaikesta muusta mitkä kuuluvat nykyaikaisen miehen elämään.

www.mies24.com

Copyright © Me Miehet | Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
Design by WebSuccessAgency | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com
Sisällön tarjoaa Blogger.
Sports men 300x250

OTA YHTEYTTÄ

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *

OTSIKKO

MUOTI JA TYYLI

RUOKA JA JUOMAT

LIFESTYLE

FUCKING TRENDY UUSIMMAT

AUTOT


Men 728x90

VROOM MAGAZINE - UUSIMMAT

VIIHDE

PÄIVÄN HUPIHETKET

MUOTI JA TYYLI

PUKEUTUMINEN

Men Premium 468x60

Auto Euroopasta? AutoUncle helpottaa vertailua

Kaikki autoharrastajat haaveilevat hankkivansa huippu-urheiluauton Euroopasta, mutta vertailukelpoista tietoa markkinatilanteesta on hankala saada. Käytettyjen autojen hakukone AutoUncle selvitti seitsemän yleisintä Suomessa myytävää Porschea ja vertaili niitä Saksan ja Espanjan markkinoihin.
Suomessa Porschen yleisimmät myynnissä olevat mallit ovat 911 (vm. 2003) ja Cayenne ensimmäisen sukupolven malli (vm. 2005-06). Iältään uusimmat mallit ovat Panamerat, jotka ovat keskimäärin pari vuotta vanhoja.
Vertailusta käy ilmi, että Suomen ja Espanjan Porsche markkinat ovat melko lailla identtisiä vuosimallien ja mittarilukemien suhteen. Saksalaiset Porschet ovat sen sijaan keskimäärin pari vuotta uudempia ja niillä on ajettu selvästi vähemmän. Autojen mittarilukemat heijastelevat melko pitkälle ikää, mutta myynnissä on joitain vanhempia malleja, joiden mittarilukemat ovat melko alhaisia. Nämä lienevät nk. keräilyautoja, joilla kiihdytellään kesälomamatkoja.
Suomesta voi saada 80-lopun klassikkoporsche 944:n jopa halvemmalla kuin Saksasta, mutta kilometrejä on mittariin kertynyt lähes 100.000 enemmän.

Porsche ostoksille Saksan sijasta Espanjaan?
Uusimmista malleista Panamerat ja Cayennen toisen sukupolven mallit ovat edullisempia Espanjassa, jossa esimerkiksi Panameran voi hankkia keskimäärin 40.000 euroa halvemmalla kuin Suomesta. Saksassa hinnat ovat vain hieman korkeammat kuin Espanjassa. Saksan markkinoilla mallit ovat kuitenkin keskimäärin hieman vähemmän ajettu sekä hiukan uudempia.
Espanjan markkinat tarjoavat 911-mallin noin 20.000 euroa ja Saksan noin 10.000 edullisemmin kuin Suomessa. Tasaisin hintatilanne lienee Cayman ja Boxster -mallien kohdalla, jossa hintaerot Suomen markkinoihin on 10.000 euron molemmin puolin.

Tuontiauton verotus
Auton tuontia suunnittelevan on syytä kuitenkin tarkkailla verotuslinjauksia. Tulli määrittelee tuontiauton veron tapauskohtaisesti. Veroon vaikuttaa esimerkiksi auton hiilidioksidipäästöt, ajokilometrit ja moni muu seikka, jonka vuoksi vanhaakin autoa saatetaan verottaa reippaasti.
Syyskuussa 2014 Suomeen tuotua vm. 2013 Porsche Cayennea verotettiin lähes 30.000 eurolla, kun toisaalta samassa kuussa saman verran ajetulle Porsche Panamera S E-Hybrid -mallille veroa kertyi tullin päätöksellä reilut 12.000 euroa. (Tulli: http://www.tulli.fi/fi/yksityisille/autoverotus/taulukot/autot/au/1409.pdf)


www.autouncle.fi

AutoUncle on kahden taskalaisveljeksen vuonna 2010 Aarhusissa perustama startup, joka toimii useassa Euroopan maassa. Vuonna 2013 AutoUncle voitti Tanskan parhaan e-kaupan startup –palkinnon. Tanskan veroviranomaiset (SKAT) käyttävät AutoUnclen kehittämää Autoscore –algoritmia arvioidessaan ajoneuvojen hintoja.

Lähetä kommentti