Me Miehet

on nyt Mies24

Mies24.com on miehille suunnattu ajan hermolla liikkuva verkkosivusto. Mies24.com -sivustolta voit lukea juttuja muodista, trendeistä, viihteestä, hyvinvoinnista, ihmissuhteista ja kaikesta muusta mitkä kuuluvat nykyaikaisen miehen elämään.

www.mies24.com

Copyright © Me Miehet | Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
Design by WebSuccessAgency | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com
Sisällön tarjoaa Blogger.
Sports men 300x250

OTA YHTEYTTÄ

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *

OTSIKKO

MUOTI JA TYYLI

RUOKA JA JUOMAT

LIFESTYLE

FUCKING TRENDY UUSIMMAT

AUTOT


Men 728x90

VROOM MAGAZINE - UUSIMMAT

VIIHDE

VIIKON SUOSITUIMMAT

PÄIVÄN HUPIHETKET

MUOTI JA TYYLI

PUKEUTUMINEN

Men Premium 468x60

Testissä: Sony a5100 -kompakti järkkäri

Järjestelmäkameran ominaisuudet ja kompaktin taskukameran koko samassa paketissa? Kuulostaa mielenkiintoiselta. Paljon kuvaava arvostaa järjestelmäkameroiden monipuolisuutta ja vaihdettavia objektiiveja, kun taas silloin tällöin kuvaava ottaa lomakuvansa mieluummin taskuun sopivalla kameralla tai jopa tyytyy kuvaamaan puhelimellaan.
Me Miehet pääsi testaamaan Sonyn uudehkoa a5100 -järjestelmäkameraa, jossa molempien kameratyyppien ominaisuudet yhdistyvät.

Sonyn a5100 -järjestelmäkamera on Sonyn mukaan maailman pienin vaihdettavan objektiivin kamera, joka on varustettu isolla APS-C -kuvakennolla sekä sisäänrakennetulla salamalla ja WiFi-yhteydellä. Pienen koon tekee mahdolliseksi a5100:n peilittömyys. Peilittömästä järjestelmästä puuttuu kameran rungossa, objektiivin ja kennon välissä oleva peili. Peilittömässä järjestelmäkamerassa kennolta tuleva kuvasignaali muodostetaan sähköisesti. Järjestemäkameraa valittaessa peilittömän kameran etuna onkin sen koko ja keveys. Normaalilla objektiivilla varustettu peilitön järjestelmäkamera kulkee vaivattomasti mukana vaikka taskussa, ja on heti käyttövalmiina ilman suurempia kuvaussäätöjä. Juuri tällainen kamera Sonyn a5100 on.

Tavanomaisen järjestelmäkameran ja peilittömän Sony a5100:n ero tulee selvästi esiin tässä kuvassa. Molemmissa kameroissa on ominaisuuksiltaan lähes samanlaiset objektiivit.

Päällisin puolin tarkasteltuna Sony a5100:n runko lähes identtinen aikaisemmin testattavanamme olleen Sony DSC-HX60V -kameran kanssa. Kokoa a5100:n rungolla on 109,6 x 62,8 x 35,7 millimetriä ja painoa akkuineen 283 grammaa. Suurimman poikkeuksen tekevät kuvaustilavalitsimen ja suljinnopeuden esivalitsimen puuttuminen a5100:n rungon päältä sekä a5100:n 180 astetta kääntyvä 3-tuumainen näyttö. Takaosan monitoiminäppäimien tosin odottaisi olevan hieman kookkaampia. Kääntyvä näyttö antaa kuvaamiselle uusia kuvakulmia ja hauskojakin ulottuvuuksia, esimerkiksi kohteen kuvaaminen alemmalta onnistuu ilman maassa kyykistelyä - selfieiden kuvaamisesta puhumattakaan. Testin aikana aurinko ei pilkahtanutkaan taivaalta, mutta kääntyvän näytön voisi olettaa auttavan myös suorassa auringonpaisteessa kuvaamista.

Kuvaaminen Sony a5100:lla on tehty äärimmäisen yksinkertaiseksi, jos kuvaaja niin haluaa. Tarvittaessa kuvaaja pystyy säätämään manuaalisesti kameran kaikki toiminnot, mutta useimmat meistä haluavat todennäköisesti kuvata automaation avulla niin pitkälle kuin mahdollista. Esimerkiksi huippunopea, automaattinen Fast Hybrid -tarkennusjärjestelmä seuraa kuvattavaa kohdetta 179 tarkennuspisteen avulla peräti neljässä ulottuvuudessa. 2D -laaja-alainen tarkennus tarkentaa korkeutta ja leveyttä, 3D nopeaa tarkennusta ja 4D -aikatarkennus ennakoi kuvattavan kohteen liikettä.

Hämärässä ja nopeissa kuvaustilanteissa kuvattaessa apuun tulee kuvanvakaimella varustettu objektiivi. Suositushinnaltaan 679,00 euron paketissa mukana tuleva E16-50 mm objektiivi soveltuu mainiosti tavanomaiseen maisemakuvaukseen ja muotokuvaukseen. Objektiivivalikoimaa voi laajentaa tarpeen mukaan Sonyn e-tyypin objektiiveilla. Erillisen sovitinrenkaan kanssa on mahdollista myös käyttää Sonyn a-tyypin objektiiveja.
Kuvausolosuhteet eivät testauksen aikana olleet lähelläkään ihanteellista. Vettä ja räntää rihmoi harmaalta taivaalta ja sisätiloissa kuvaaminen ei onnistunut ilman keinovaloa edes keskellä päivää, joten onnistuneiden kuvien saaminen olisi vaatinut asetusten säätämistä manuaalisesti. Kahden viikon testiaika ei olisi kuitenkaan riittänyt tutustumaan kaikkiin a5100:n tarjoamiin hienouksiin. Monipuolisiin kuvausominaisuuksiin tutustuminen jäi siis hieman puolitiehen ja kuvien ottamisessa oli enimmäkseen tyydyttävä automaattiasetuksiin. Kameran automaatio tosin hoiti homman kotiin varsin mallikkaasti.
Oman osansa onnistuneisiin kuviin tuo 24,3 megapikselin kenno sekä laaja ISO-herkkyysalue (100-25600). BIONZ X -suoritin puolestaan vähentää tehokkaasti hämärässä otettujen kuvien kohinaa.

Sony a5100 on paitsi erinomainen järjestelmäkamera, myös mainio videokamera. a5100 tallentaa Full HD -videokuvaa (1920x1080), joten laadukasta videokuvaa saadakseen ei tarvitse kantaa erillistä videokameraa mukanaan. Videokuvaa kuvattaessa kameran Fast Hybrid -automaattitarkennus tarkentaa jatkuvasti myös liikkuvaa kohdetta. a5100:lla on mahdollista tallentaa kahta videoformaattia samanaikaisesti (AVCHD ja Mp4), jolloin voi helposti ja nopeasti jakamaan kevyemmän videon netissä. XAVC-S -formaatin ansiosta videot voi tallentaan jopa 50Mbps-laadulla. Tällöin videon jälkikäsikäsittelyyn ja lopputuloksen muokkaamiseen haluamakseen on mahdollisuuksia lähes loputtomasti.

Kuvien jakaminen älypuhelimeen, tablettiin tai PC:lle onnistuu vaivattomasti NFC-lähikenttäviestinnän sekä WiFi:n avulla.

Kaiken kaikkiaan kuvaaminen Sony a5100:n kanssa oli hieno kokemus. Kun uuden järjestelmäkameran hankkiminen tulee ajankohtaiseksi, on a5100 listan kärkipäässä. Sony a5100 -rungon suositushinta on 519 euroa. E 16-50 mm objektiivilla varustetun pakkauksen suositushinta on 679 euroa sekä E 55-210 mm objektiiveilla varustettuna 939 euroa.

Teknistä tietoa lyhyesti
  -  Objektiivin yhteensopivuus: Sonyn E-tyypin objektiivit
  -  Kennon tyyppi: APS-C -tyypin Exmor CMOS -kenno
  -  Teholliset pikselit: 24,3 megapikeseliä
  -  ISO-herkkyys: ISO 100-25600

  -  Suljinajan säätö 30 - 1/4000 sekuntia
  -  4K still -kuvien ulostulo HDMI-portista
  -  Akun kesto: enintään 400 kuvaa (CIPA, STILL-kuvat)
  -  Näytön tyyppi: 3,0 tuuman TFT LCD 180 astetta kallistuva TFT LCD -laajakulmanäyttö

  -  Videotallennus 1920 x 1080 50p (50 kuvaa/sekunnissa, AVCHD)
  -  Stereomikrofoni, lineaarinen PCM-ääni, XAVC-S -äänimuoto
  -  Muistikortit: MS Pro Duo, Pro-HG Duo, Pro-HG Duo HX sekä SD, SDHC ja SDXC
  -  Rungon mitat: leveys 109,6 x korkeus 62,8 x syvyys 35,7
  -  Rungon paino akkuineen: 283 g

Sony a5100 toimi kaikin puolin ihanteellisesti huolimatta harmaasta, sateisesta kelistä ja lähes olemattomasta keinovalosta huolimatta. Tämäkin kuva otettu keinovalossa ilman salamavaloa automatiikan huolehtiessa kameran säädöistä.


Lähetä kommentti