Michelin julkisti tänään uusimman hotelli- ja ravintolaoppaansa Guide Michelin Main Cities of Europe 2014. Vuosittain ilmestyvä opas sisältääkin mieluisia uutisia suomalaiselle gourmet-taidolle: Helsingin uudet tähtiravintolat ovat Filip Langhoff´in ja Linda Stenman-Langhoff´in ravintola Ask Kruunuhaassa sekä sekä Eirassa Huvilakadulla sijaitseva luomuravintola Chef & Sommelier, jonka keittiöpäällikkönä toimii Sasu Laukkonen ja sommelierina Johan Borgar.
Helsingissä on nyt kuusi yhden tähden Michelin-tähden ravintolaa: Ask ja Chef & Sommelier uusina, sekä Demo, Luomo, Olo ja Postres.
Michelin Bib Gourmand -ravintoloita Helsingissä on viisi, joista kaksi uusia: Boulevard Social ja Emo, sekä Farang, Gaijin ja Pure Bistro. Bib Gourmand -symboli tarkoittaa, että ravintola tarjoaa erittäin maukasta ruokaa kohtuuhintaan.
Muissa Pohjoismaissa Kööpenhaminan Geranium ja Noma pitävät kaksi tähteään. Yhden tähden saivat uusina Clou, Marchal ja Studio at the Standard. Tukholmassa ravintolat Fratzén ja Mathias Dahlgren Matsalen pitävät kaksi tähteään. Perinteikäs Operakällaren ja viime vuoden toukokuussa avannut Oaxen Krog Djurgårdenilla ovat Tukholman uusia yhden tähden ravintoloita. Göteborgissa Bhoga nousee yhden tähden ravintolaksi. Oslossa Maaemo pitää kaksi tähteään, ja uusia yhden tähden oslolaisravintoloita ovat Ylajali ja Fauna.
Guide Michelin Main Cities of Europe 2014 sisältää tiedot 1.562 hotellista ja 2.285 ravintolasta. Bib Gourmand -ravintoloita on 279, kolmen tähden ravintoloita 15, kahden tähden ravintoloita 81 ja yhden tähden ravintoloita 349.Michelinin palkkaamat ammattimaiset hotelli- ja ravintolatarkastajat esiintyvät aina anonyymeinä ja maksavat laskunsa paikan päällä - kuten kuka tahansa muu ravintolavieras. Jokainen oppaassa mainittu hotelli ja ravintola on tarkastettu. Näin taataan oppaan luotettavuus ja riippumattomuus, jotka ovat luoneet sen maineen ja pitävät sitä yllä.
Lasse Örling 12.3.2014
Michelin
Lähetä kommentti