Me Miehet

on nyt Mies24

Mies24.com on miehille suunnattu ajan hermolla liikkuva verkkosivusto. Mies24.com -sivustolta voit lukea juttuja muodista, trendeistä, viihteestä, hyvinvoinnista, ihmissuhteista ja kaikesta muusta mitkä kuuluvat nykyaikaisen miehen elämään.

www.mies24.com

Copyright © Me Miehet | Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
Design by WebSuccessAgency | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com
Sisällön tarjoaa Blogger.
Sports men 300x250

OTA YHTEYTTÄ

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *

OTSIKKO

MUOTI JA TYYLI

RUOKA JA JUOMAT

LIFESTYLE

FUCKING TRENDY UUSIMMAT

AUTOT


Men 728x90

VROOM MAGAZINE - UUSIMMAT

VIIHDE

PÄIVÄN HUPIHETKET

MUOTI JA TYYLI

PUKEUTUMINEN

Men Premium 468x60

Kiton - Il meglio del meglio più uno



"Il meglio del meglio più uno", eli "parhaista parhain ynnä yksi" on ollut napolilaisen vaatturitaidon maailmankuulun edustajan, Kitonin mottona vuosikymmeniä. Eikä turhaan, sillä Kiton tunnetaan ehkä koko maailman hienostuneimmista, laadukkaimmista ja kalleimmista puvuista, jättäen jälkeensä jopa Savile Row´n vaatturien taidonnäytteet.

Mistä kaikki alkoi?

Mitä yhteistä on antiikin Kreikalla ja napolilaisella vaatturintaidolla? Paljonkin, sillä ilman antiikin Kreikan vaatemuotia Kiton ei todennäköisesti olisi nimeltään Kiton. Yrityksen nimi nimittäin viittaa antiikin kreikkalaiseseen tunikatyyppiseen, hihattomaan vaatekappaleeseen "chitoniin". Nimestään huolimatta Kitonin juuret ovat kuitenkin vahvasti napolilaisessa maaperässä. Vuonna 1956 Ciro Paone, joka toimi kangaskauppiaana viidennessä sukupolvessa, sekä hänen liikekumppaninsa Antonio Carola, perustivat Napoliin yrityksen nimeltään CIPA. Yrityksen nimi muutettiin Kitoniksi vasta 12 vuotta myöhemmin, vuonna 1968. Kiton sai nopeasti mainetta täydellisesti räätälöityjen pukujen valmistajana, ensin Euroopassa ja erityisesti Ranskassa ja Saksassa. Euroopasta Kitonin maine kiiriytyi 1980-lukuun mennessä myös Atlantin toiselle puolelle Yhdysvaltoihin.
1990-luvulle tultaessa Kiton koki historiansa siihen astiset suurimmat kehitysaskeleensa. Uusi tuotantolaitos avattiin Napoliin vuonna 1990, ensimmäinen Kiton-naistenmallisto esiteltiin vuonna 1995 ja vuosi sen jälkeen lanseerattiin markkinoille ensimmäinen Kiton-tuoksu.
Lisää kehitystä seurasi myös seuraavalla vuosikymmenellä. Vuonna 2004 Kiton avasi New Yorkiin yli 40 miljoonaa dollaria maksaneen flagship-myymälänsä. Tänä päivänä Kiton flagship-myymälöitä löytyy jo viidestätoista maasta. Kiton perusti myös Kiton´s School of High Tailoring -räätälikoulun kouluttaakseen huippuluokan räätäleitä. Päivänvalon näkivät myös Kitonin jalkine-, silmälasi- ja neulemallistot.
Laajentumisista ja muutoksista huolimatta Kiton on pysynyt perheyrityksenä. Kitonin johdosta vastaavat nyt Ciro Paonen sukulaispojat Antonio Paone ja Antonio De Matteis.



Il meglio del meglio più uno

Kiton valmistaa pukuja noin 20.000 kappaletta vuodessa (2007) ja työllistää 330 huipputason vaatturia, räätäliä ja muita alan ammattilaista. Näistä ammattilaisista 45 keskittyy valmistamaan vain Kitonin mittatilauspukuja. Yhden mittatilauspuvun valmistamiseen kuluu työaikaa näiltä ammattilaisilta noin 25 tuntia. Mittatilauspuvun hinnaksi tulee helposti 10.000 - 15.000 euroa ja ylikin, joten aivan pikkurahalla ei itselleen Kitonin pukua saa. Mittatilauspukujen lisäksi Kiton valmistaa kahta edullista ready-to-wear -mallistoa: "Classic" ja "CIPA1960". Classic-malliston hinnat alkavat noin 5.300 eurosta ja huokeamman CIPA1960-malliston hinnat alkavat puolestaan noin 4.000 eurosta. 
Kitonin kruununa ovat kuitenkin K-50 -puvut, jotka Kitonin räätälimestari Enzo D´Oris henkilökohtaisesti valmistaa alusta loppuun saakka. K-50 -puvut ovat saaneet nimensä työpanoksesta: yhden puvun ompelemiseen herra D´Orikselta kuluu 50 tuntia ja pukuja valmistuu vain 50 kappaletta vuodessa. K-50 -puvun hankinta vaatii jo hieman muhkeamman lompakon, sillä materiaalivalinnoista riippuen puvun hinnaksi tulee 40.000 - 50.000 euroa.

Kiton-pukuja myydään lähinnä Kitonin omissa flagship-myymälöissä, mutta yritys on antanut jälleenmyynnin myös eräille maailman tasokkaimmista tavarataloista, kuten Bergdorf Goodmanille ja Saks Fifth Avenuelle New Yorkissa sekä Degandille Brysselissä. Bergdorf Goodmanin omistama Neiman Marcus myy nettikaupassaan myös Kitonin valikoimaa, joista osaa toimitetaan myös Suomeen.


Lasse Örling 9.11.2013


Lähetä kommentti