Me Miehet

on nyt Mies24

Mies24.com on miehille suunnattu ajan hermolla liikkuva verkkosivusto. Mies24.com -sivustolta voit lukea juttuja muodista, trendeistä, viihteestä, hyvinvoinnista, ihmissuhteista ja kaikesta muusta mitkä kuuluvat nykyaikaisen miehen elämään.

www.mies24.com

Copyright © Me Miehet | Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
Design by WebSuccessAgency | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com
Sisällön tarjoaa Blogger.
Sports men 300x250

OTA YHTEYTTÄ

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *

OTSIKKO

MUOTI JA TYYLI

RUOKA JA JUOMAT

LIFESTYLE

FUCKING TRENDY UUSIMMAT

AUTOT


Men 728x90

VROOM MAGAZINE - UUSIMMAT

VIIHDE

PÄIVÄN HUPIHETKET

MUOTI JA TYYLI

PUKEUTUMINEN

Men Premium 468x60

Back to 90´s: Ibizan kuumimmat klubihitit



Yli kolme vuosikymmentä Ibiza on ollut niin nuorten kuin vanhempienkin bailaajien ykköskohde. Tuona aikana miljoonat juhlijat ovat viettäneet unohtumattomia hetkiä Ibizan partytaivaassa, ensin 80-luvun diskosykkeessä veivaamassa ibizahumpan tahdissa ja 90-luvulla esittelemässä omia houseaktejaan. 2000-luvulle tultaessa saaren huuma ei laantunut ja vielä nykyäänkin Ibiza vetää puoleensa juhlakansaa enemmän kuin mikään muu paikka maailmassa.

Klubbauksen kulta-aikaa oli kuitenkin 1990-luku. Tuolloin syntyivät acid house, trance, tekno ja muut elektrobiittejä tehtailevat tyylit.
Me Miehet keräsi muutamia nostalgisia fiiliksiä nostattavan videopätkän ysäriluvun alkupuolelta. Nykykorvissa varsin kesy 90-luvun teknomeininki sai hieman pontta vuosikymmenen puolivälissä, kun Prodigyn saattelemana big beat-soundit valloittivat klubit. 90-luvun puolessavälin ilmestyivät myös kaupalliset soittolistat ja "soita kerran ja unohda" -hitit.



Humate - Stimulation 1993 (MFS)
Ibizan klubeja 90-luvun alkupuolella hallinneen saksalaisen Humaten Stimulation on yksi 90-luvun alkupuolen mieleenjääneempiä klassikoita. Vuonna 1997 Paul van Dyk miksasi uudelleen Stimulationin, mutta alkuperäistä ei voita mikään.




Nomad - Devotion 1991 (EMI/Capitol Records)
Toinen 90-luvun alkupuolen klubbausta kiistattomasti kuvaava acid house -hitti on Nomadin Devotion, joka sai tanssilattiat täyteen missä vain se soikin. Devotion on toiminut esikuvana monille acid house -biiseille. Sykähdyttävät bassot ja rullaava rumpukone jää soimaan tajuntaan. Devotion on vielä nykyäänkin must juttu jokaisen ibizalaisen klubin soittolistalla - ainakin jonkinlaisena versiona.




Rhythm on the Loose - Break of Dawn 1992 (Network Records)
Soulvaikutteinen Break of Dawn antaa jo pieniä merkkejä trancen hivuttautumisesta Ibizan klubien soittolistoille. Ilmiömainen kappale, soljuvat syntikat lumoavat yhdessä rumpukoneiden elektrobiitin kanssa.




Liquid - Sweet Harmony 1992 (XL Recordings)
Kepeää hardcore kamaa, joka sai Ibizan klubit sekaisin 90-luvun alussa. Ja siellä se on pysynyt tähän päivään asti, kiitos satojen remiksausten, joista kuuluisin lienee Danny Byrdin parin vuoden takainen versio.





Prodigy - Breathe 1996 (XL Recordings)
90-luvun puoleenväliin tultaessa big beat oli jo kasvattanut suosiotaan klubien soittolistojen kärjessä. Silti Prodigyn Breathe sai kovimpienkin klubbaajien suut lokshatamaan auki. Monet ovat inspiroituneet, ja yrittäneet jopa kopioida Prodigyn punkahtavaa aggressiota ja voimaa, enemmän tai vähemmän onnistuneesti.




Chicane - Offshore 1996 (Xtravaganza)
Chicane antoi aloituspotkun chill out -meiningille tällä ambient trance -kappaleella. Euforisen kepeä Offshore soi klubeilla auringon laskusta auringon nousuun.




N-Trance - Set You Free 1995 (All Around the World)
N-Trancen Set You Free johdatti eurotrancen nousua 90-luvulla. Alunperin vuonna 1993 julkaistun Set You Freen remiksattu versio vuodelta 1995 räjäytti hitin kaikkien tietoon. Set You Free oli todellinen Ibiza-hitti, joka sai jokaisen juhlimaan jokaisen kanssa. Kesti kauan ennen kuin kappaleen aiheuttama pöly laskeutui klubeilla.


Lasse Örling 25.10.2013

  Creative Commons -lisenssi
Tämän teos teoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen 1.0 Suomi -lisenssi.


Lähetä kommentti